Tarihçesi

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun Yükseköğretim Kurumlarına İlişkin hükümlerine tabi olmak üzere, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 06.12.2019 tarih ve E.92388 sayılı yazısı ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulmuştur. Kavak Meslek Yüksekokulundan sonra kurulan ikinci Meslek Yüksekokuldur. Meslek Yüksekokulu bünyesinde Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü altında “Raylı Sistemler Makine Teknolojisi” ve “Uçak Teknolojisi” Programları, Ulaştırma Hizmetleri Bölümü altında “Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri” ve “Uçuş Harekat Yöneticiliği” Programları bulunmaktadır. Programlara öğrenci alımı yapılabilmesi için altyapı ve tesis çalışmaları devam etmektedir.

Yerleşkesi

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Samsun ili 19 Mayıs ilçesinde açılmış ve halihazırda bu ilçede bulunan Ballıca Kampüsünde faaliyet göstermektedir.

Mevzuatı

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu hükümlerine tabi olarak kurulmuş ve faaliyetlerine devam etmektedir.